Over verteller - Site index - Help - Informatie aanvragen
 

Braam-Hak 6+
Spel: Pieter van Terheijden
Accordeon: Nico-Jan Beckers
Klarinet: Auke Reuvers
Verhaal: Een sprookje van gebroeders Grimm
LEEFTIJD vanaf 6 jaar (Groep 3 t/m 6)
SPEELDUUR 40 minuten
max 90 lln/vrst
1, 2, of 3 x 40 min € 1290,-
(3 voorstellingen voor de prijs van 2)
Incl Reiskosten en excl 6% BTW
De Ontdekking van Doornroosje. Peer Doolaert is verslaggever. Hij is in de hoofdstad op de Jaarlijkse Nationale Braam-Hak. Voor volgend jaar, als het feest 100 jaar bestaat, wil hij een jubileumboekje maken. Links en rechts interviewt hij mensen over het hoe en waarom van Braam-Hak. Maar niemand kan hem iets zinnigs zeggen. Er wordt door mannen met bijlen in een gigantische braamstruik gehakt die echter onmiddellijk weer dichtgroeit. Wie er doorheen komt, krijgt het meisje, zegt men. Maar geen mens weet waarom en er zegeviert nooit iemand.

Maar Peer geeft zich niet zomaar gewonnen. Met een antiek opnameapparaat reist hij stad en land door om het echte verhaal achter Braam-Hak te vinden. Er moeten toch mensen zijn die meer weten! En wat Peer ontdekt is dat zijn reis een race tegen de klok wordt om op tijd in een sprookje te belanden waarin hij zelf een hele belangrijke rol blijkt te hebben. Beoordeling door Plein C ∗∗∗∗
"vakmanschap en samenwerking spatte ervan af. de combinatie van muzikanten die ook speelden en het decor verplaatsten en de speler die zichzelf door het decor manoeuvreerde was van buitengewone kwaliteit."


Meer informatie aanvragen ...

Terug naar voorstellingen
 
Rood Verlangen


Verteltheater van grote klasse met indrukwekkende muziek. Rood Verlangen is een dynamisch muziektheatergezelschap dat volksverhalen, ingebed in muziek van beroemde componisten, op theatrale wijze vertelt en speelt.

Meer over deze verteller