Over verteller - Site index - Help - Informatie aanvragen
 

OTHELLO 8+Bewerking en regie: George Isherwood
Spel: Joris Lehr
Duur: 50 min.
Leeftijd: vanaf 8 jaar en volwassenen

Het beroemde verhaal van William Shakespeare over onschuld, intriges en jaloezie. Joris Lehr gaat de grote uitdaging aan om de tragische neergang van Othello, de geraffineerde intriges van Jago en de verscheurende verbijstering van Desdemona  te laten zien door de ogen van één personage; Cassio de luitenant van Othello.
In de voortreffelijke regie van George Isherwood weet hij het verhaal te vertellen met alleen een strijkplank wat wasknijpers en veel prachtige Ray Charles muziek. De populaire generaal Othello is getrouwd met Desdemona, de liefde van zijn leven, en op het toppunt van zijn roem. En toch, als zijn veronderstelde vriend Jago twijfel weet te zaaien over de trouw van zijn bruid wordt hij geleidelijk aan gek van wantrouwen. In deze indrukwekkende tragedie over onschuld en vertrouwen worden alle personages meegetrokken in een monsterlijk web van intriges en jaloezie. One Man Othello 12+ Speciaal voor HAVO/VWO bieden wij de engelstalige versie aan. Prachtige Shakespeare teksten gemixt met hedendaags ‘begrijpelijk’ engels. Deze engelstalige versie is in september 2013 gespeeld op het Amsterdam FRINGE festival Recensie en reacties:
‘deze rasacteur schakelt zó snel en overtuigend van rol, dat de toeschouwer waarlijk zes acteurs gaat zien.’
‘Fantastisch samengevat en geïnterpreteerd deze klassieker, heel bijzonder!’
‘Het meest originele wat we in tijden hebben gezien. Heel creatief, zeer onderhoudend, bij vlagen echt ontroerend en heel goed geacteerd’


Meer informatie aanvragen ...

Terug naar voorstellingen
 
Joris Lehr


Virtuoos! Laat je verrassen en geniet van deze belevenis! Met bijna niets roept hij hele werelden op. Zijn humor, durf, inlevingsvermogen en mimiek betovert jong en oud. Joris combineert in zijn fysieke speelstijl slapstick, mime, objectentheater en literatuur.

Meer over deze verteller