Over verteller - Site index - Help - Informatie aanvragen
 

Schaduwen over Innsmouth (9+, 12+, volw)Leeftijd: vanaf 9 jaar/jongeren/volwassenen
Speelduur: 60 minuten
Script en regie:George Isherwood (o.a. Theatergroep Vis a Vis)
Productie: Theatergroep Dolle Maandag
Foto: Fred Lucas

Ook in een Duitse, Engelse en Franstalige versie te boeken

Deze klassieker uit het Amerika van 1920 vertelt het verhaal van een desolaat vissersdorp met een vreselijke geur en een nog vreselijker reputatie.

Een jonge man op doorreis strandt er door een defecte bus en gaat op onderzoek. Daarmee betreedt hij een wereld van verschrikkingen die zijn leven voorgoed veranderen. In het dorp veranderen de inwoners langzaam in vissen, omdat ze een pact hebben gesloten met een godheid uit de zee. Hij moet uiteindelijk noodgedwongen overnachten in het griezelige dorp. De jonge man heeft zelf ook van die bolle visogen. Is hij een onschuldige reiziger die te pakken genomen dreigt te worden of is hij één van hen?
 
H.P. Lovecraft is bekend van zijn “fantasy” en “weird stories”, het soort horror dat in de huidige tijd een glimlach op onze gezichten brengt. Met grappige vondsten ontsluiert Joris stukje bij beetje de verschrikkingen van Innsmouth, met prachtige beelden en een verrassende ontknoping.


Meer informatie aanvragen ...

Terug naar voorstellingen
 
Joris Lehr


Virtuoos! Laat je verrassen en geniet van deze belevenis! Met bijna niets roept hij hele werelden op. Zijn humor, durf, inlevingsvermogen en mimiek betovert jong en oud. Joris combineert in zijn fysieke speelstijl slapstick, mime, objectentheater en literatuur.

Meer over deze verteller