Over verteller - Site index - Help - Informatie aanvragen
 

Koning van Katoren (7+)Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 60 minuten
Met lesbrief
Foto: Robbert Kamphuis
Verteltheater naar het boek van Jan Terlouw (Gouden Griffel)

Schaken is simpel. Het gaat erom dat de koning geen kant meer op kan! Maar wat als er geen koning meer is? De vrolijke koning van het land Katoren is gestorven, zes zure ministers regeren het land en hebben helemaal geen zin in een nieuwe koning. Maar in de nacht dat de oude koning sterft, wordt Stach geboren. Hij wil de nieuwe koning van Katoren worden. Dat laten de ministers niet zomaar gebeuren; Stach moet zeven haast onmogelijke opdrachten vervullen voor hij koning kan worden. De draak van Smook verslaan, de granaatappelboom stoppen, vogels van Decibel stil krijgen en nog een paar opdrachten die nog nooit iemand heeft volbracht.

Stach is vastbesloten! Het land is lang genoeg geregeerd door zuurpruimen; het wordt tijd voor meer vrolijkheid! Zijn doorzettingsvermogen en optimisme steekt de bevolking van Katoren aan en langzamerhand begint iedereen te geloven dat Stach de nieuwe koning wordt. Maar of de ministers dat laten gebeuren?

De verteltheater voorstelling KONING VAN KATOREN haalt actuele thema's aan, zoals het milieu, onbegrip tussen mensen, de wapenwedloop en gebrek aan samenwerking bij het oplossen van problemen. Daarmee is KONING VAN KATOREN niet alleen een spannende verteltheatervoorstelling, maar ook een prima aanknopingspunt voor thematische lessen.

Enkele reacties van klanten:
"Een voorstelling met behoorlijk wat diepgang, een goed verhaal met een retegoede verteller!"
"Waanzinnig goed verteld! Verhalenverteller Eric Borrias kan erg goed met niets een verhaal neerzetten."
"Eric is een zeer expressieve verteller"


Meer informatie aanvragen ...

Terug naar voorstellingen
 
Eric Borrias


Al 20 jaar boeit, verleidt en prikkelt verhalenverteller Eric Borrias zijn publiek. Eric Borrias is expert in bewerkingen van beroemde kinderboeken tot Verteltheater, en een van de meest gevraagde vertellers op scholen en in het theater.

Meer over deze verteller