Over verteller - Site index - Help - Informatie aanvragen
 

Mister Anansi leert de wereld lachen (6+)Verteller: Wijnand Stomp
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 30,45 of 60 minuten
Met lesbrief
Foto: Leendert Janssen
Vrolijk verteltheater met Anansiverhalen & liedjes
Door Wijnand Stomp verteller van het jaar 2013.

De tijdloze uitstraling van het klassieke spinnenmannetje weet verhalenverteller Wijnand op originele wijze te mixen met eigentijdse avonturen. 

Anansi de spin vindt het maar niks dat alle verhalen in de wereld de verhalen van Nyankopon worden genoemd. Wie Nyankopon is? Dat is een Afrikaanse hemelheer! Op een dag heeft Anansi een slim plan: hij gaat Nyankopon vragen of al die mooie verhalen niet zijn naam mogen dragen. Stel je voor, Anansiverhalen. Hij ziet het helemaal voor zich... Nyankopon moet vreselijk lachen om de kleine spin:

'Hahaha, jij wilt dus dat het jouw verhalen worden? Wie denk jij wel dat je bent, Anansi? Mijn verhalen zijn eeuwenoud en heel erg waardevol voor de mensheid. Daarom bewaar ik ze!'

Maar Anansi is niet voor niets helemaal langs een spinnendraadje naar de hemel geklommen. Uiteindelijk stemt Nyankopon toe, op voorwaarde dat de kleine spin drie levensgevaarlijke opdrachten uitvoert


Meer informatie aanvragen ...

Terug naar voorstellingen
 
Wijnand Stomp


Met humor en een tikkeltje wijsheid weet Wijnand Stomp jong en oud te boeien. Verteller van het jaar 2013 Wijnand Stomp alias Mister Anansi is de beste theatrale Anansi verteller van Nederland. Winnaar van de Pearl of the Dutch Caribean Arts & Literature 2013. Zijn voorstelling Floddertje is een groot succes in het jeugdtheater en op scholen.

Meer over deze verteller