Over verteller - Site index - Help - Informatie aanvragen
 
ZOEK VOORSTELLING
 
Anna's Oorlog 10+ / volw NIEUW
Aangrijpende vertelling over de Tweede Wereldoorlog naar het gelijknamige boek van Beatrijs Nolet (Kinderjury prijs 2011), Een juweel van een voorstelling! Anna, een meisje uit deze tijd gaat samen met haar nieuwe buurjongen uitzoeken waarom ze niet met elkaar om mogen gaan. In 2015 is het 70 jaar geleden dat de 2e wereldoorlog eindigde.

Lees meer..
De olifant die woord hield 4+
Een voorstelling naar een sprookje van Annie MG Schmidt, over beloven en wat er kan gebeuren als je je belofte niet nakomt. In een boom in Afrika zit vogel Wok op een groot nest te broeden. Al zeven weken en zeven dagen zit ze daar, maar het ei komt niet uit. Ze verveelt zich rot en vraagt de dieren die langs komen of zij niet een poosje op haar ei willen broeden. Geen van de dieren heeft daar zin in, totdat er een olifant voorbij komt.

Lees meer..
Ali Baba en de 40 rovers (6+)
Door verteller Peter Faber. Een bloedstollend verhaal over goed en kwaad, trouw en verraad, over hebzucht, list en bedrog. ‘In een grote stad wonen twee broers, Kassim Baba en Ali Baba. We zouden ze net zo goed Kees en Giovanni de Vries kunnen noemen, maar laten we het houden op Kas en Ali B.’

Lees meer..
Ronja, de Roversdochter 8+
Mia Verbeelen wekt de wereld van Ronja tot leven met woord, muziek en betoverend klankspel. Naar het gelijknamige boek van Astrid Lindgren In Ronja’s verhaal gaan avontuur en bravoure hand in hand met fantasie en liefde voor de natuur. Ronja en Birk, twee roverskinderen uit rivaliserende bendes, sluiten vriendschap. Wanneer ze zich terugtrekken in het bos komen ze in een wereld vol betovering en gevaar.

Lees meer..
De Vliegende Hollander 9+/ 12+/ volw
Het verhaal van de onbezonnen kapitein van de Vliegende Hollander, wiens vervloekte boot in geen enkele haven meer kan aanleggen of voor anker kan gaan.

Lees meer..
De Droomkaravaan 9+ NIEUW
Een inspirerend en spetterend sprookje uit 1001 Nacht over hoe je dromen werkelijkheid kunnen worden, als je erin gelooft. De arme schoenlapper Maroef slaat op de vlucht voor zijn gemene vrouw, belandt in een vreemd land, en er ontketent zich een reeks wonderbaarlijke gebeurtenissen, die zijn wildste dromen overtreffen. Kleurrijk en muzikaal, met veel verrassende wendingen en een magische sfeer, geheel in de uitbundige 1001-Nacht stijl!

Lees meer..