Over verteller - Site index - Help - Informatie aanvragen
 
ZOEK VOORSTELLING
 
Anna's Oorlog 10+ / volw NIEUW
Aangrijpende vertelling over de Tweede Wereldoorlog naar het gelijknamige boek van Beatrijs Nolet (Kinderjury prijs 2011), Een juweel van een voorstelling! Anna, een meisje uit deze tijd gaat samen met haar nieuwe buurjongen uitzoeken waarom ze niet met elkaar om mogen gaan. In 2015 is het 70 jaar geleden dat de 2e wereldoorlog eindigde.

Lees meer..
De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween NIEUW 7+ / volw
Eric Borrias zijn nieuwste voorstelling naar de knotsgekke schelmenroman en bestseller van Jonas Jonasson. vanaf september 2014 te zien Een versie voor kinderen vanaf 7 jaar en een voor volwassenen. De wonderlijke avonturen van de 100 jarige Allan Karlsson, die op zijn 100e verjaardag uit het raam van het bejaardenhuis stapt en op avontuur gaat. Als iemand zijn 100 verjaardag niet wil vieren, maar ze maken er in het bejaardenhuis heel wat werk van..... Is dat FEEST?

Lees meer..
De Mahabharata 10+
De Mahabharata is het langste epos ooit geschreven, een heilig boek, maar vooral een spannend verhaal over vriendschap, loyaliteit, verraad en lotsbestemming.

Lees meer..
De Vliegende Hollander 9+/ 12+/ volw
Het verhaal van de onbezonnen kapitein van de Vliegende Hollander, wiens vervloekte boot in geen enkele haven meer kan aanleggen of voor anker kan gaan.

Lees meer..
Poe, meester van het korte verhaal 14+/volw NIEUW
Het leven van Edgar A. Poe was al even bevreemdend als de meeste van zijn verhalen. We vertellen twee van zijn meesterwerken: het verraderlijke hart (the tell tale heart) en het masker van de rode dood (the masque of the red death).

Lees meer..
Reynaert, epos van de vos (8+, 14+)
Gebaseerd op de middeleeuwse klassieker: "Van den vos Reynaerde" De verteller tovert samen met twee muzikanten, een contrabas, een gitaar, een blokfluit en een trommel dit middeleeuwse meesterwerk voor u tot leven. Het is feest in het land van de dieren: koning Nobel heeft iedereen uitgenodigd. Ze zijn er allemaal: de beer, de das, de kater en nog vele anderen…

Lees meer..