Over verteller - Site index - Help - Informatie aanvragen
 
ZOEK VOORSTELLING
 
Anna's Oorlog 10+ / volw NIEUW
Aangrijpende vertelling over de Tweede Wereldoorlog naar het gelijknamige boek van Beatrijs Nolet (Kinderjury prijs 2011), Een juweel van een voorstelling! Anna, een meisje uit deze tijd gaat samen met haar nieuwe buurjongen uitzoeken waarom ze niet met elkaar om mogen gaan. In 2015 is het 70 jaar geleden dat de 2e wereldoorlog eindigde.

Lees meer..
Zandverhalen, het geheim van Kaidara 9+
Voorstelling met zandtekenaar, met het Afrikaanse verhaal het Peul volk Twee vrienden verdwijnen door een gat in het zand. Onder het zand is het land van Kaidara. Over dat land zijn wel duizend verhalen, over schatten en geheime tekens. Verzinsels zijn het - moeten het wel zijn - want niemand is er ooit levend van teruggekomen. Wat is het geheim van het land van Kaidara? Is er een weg terug?

Lees meer..
De Mahabharata 10+
De Mahabharata is het langste epos ooit geschreven, een heilig boek, maar vooral een spannend verhaal over vriendschap, loyaliteit, verraad en lotsbestemming.

Lees meer..
De Vliegende Hollander 9+/ 12+/ volw
Het verhaal van de onbezonnen kapitein van de Vliegende Hollander, wiens vervloekte boot in geen enkele haven meer kan aanleggen of voor anker kan gaan.

Lees meer..
De Droomkaravaan 9+ NIEUW
Een inspirerend en spetterend sprookje uit 1001 Nacht over hoe je dromen werkelijkheid kunnen worden, als je erin gelooft. De arme schoenlapper Maroef slaat op de vlucht voor zijn gemene vrouw, belandt in een vreemd land, en er ontketent zich een reeks wonderbaarlijke gebeurtenissen, die zijn wildste dromen overtreffen. Kleurrijk en muzikaal, met veel verrassende wendingen en een magische sfeer, geheel in de uitbundige 1001-Nacht stijl!

Lees meer..
Poe, meester van het korte verhaal 14+/volw NIEUW
Het leven van Edgar A. Poe was al even bevreemdend als de meeste van zijn verhalen. We vertellen twee van zijn meesterwerken: het verraderlijke hart (the tell tale heart) en het masker van de rode dood (the masque of the red death).

Lees meer..