Over verteller - Site index - Help - Informatie aanvragen
 
ZOEK VOORSTELLING
 
Biskoewit Verkade 8+ Nieuw
In de sfeerrijke vertelling Biskoewit Verkade vertelt Nel over haar vroegste herinneringen aan de tijd dat haar Molukse ouders naar Nederland kwamen. Hoewel het bedoeld was als ‘voor even’ duurde hun verblijf hier een heel leven, voor een belangrijk deel ingekleurd door de gedachte aan en het verlangen naar het andere thuis: het dorpje Latuhalat op het Molukse eiland Ambon.

Lees meer..
Nachtegaal (4+)
Door verteltheater Rood Verlangen. Naar het sprookje van Hans Christian Andersen. In het bos van de keizer woont een nachtegaal, die zo wondermooi zingt dat de keizer wel altijd naar haar gezang zou willen luisteren...

Lees meer..
Mister Anansi leert de wereld lachen (6+)
Door Wijnand Stomp verteller van het jaar 2013. Vrolijk verteltheater. Een bonte verzameling van diverse Anansiverhalen & liedjes. Anansi vraagt de Afrikaanse hemelheer of alle mooie verhalen misschien zijn naam mogen dragen. Hij stemt toe op voorwaarde dat de kleine spin drie levensgevaarlijke opdrachten uitvoert...

Lees meer..
Zandverhalen, het geheim van Kaidara 9+
Voorstelling met zandtekenaar, met het Afrikaanse verhaal het Peul volk Twee vrienden verdwijnen door een gat in het zand. Onder het zand is het land van Kaidara. Over dat land zijn wel duizend verhalen, over schatten en geheime tekens. Verzinsels zijn het - moeten het wel zijn - want niemand is er ooit levend van teruggekomen. Wat is het geheim van het land van Kaidara? Is er een weg terug?

Lees meer..
Verhalen maken met Wijnand Stomp 4+
bekend van KRO kindertijd live in het theater Wijnand Stomp, alias ‘Mister Anansi’, is in 2015 dertig jaar theatermaker. Om het te vieren geeft hij een feestje. Op toneel staat een heuse keuken waar Stomp samen met het publiek ‘verhalen soep’ gaat maken’. Dan krijgt hij een E-meeuw van zijn familie die aan de overkant van de grote zoutwaterplas woont. Ze moeten er zo verschrikkelijk hard werken, dat ze niet meer weten wat lachen is. Wie helpt er mee in de keuken met vrolijke verhalen soep maken, zodat de familie weer kan lachen!?

Lees meer..
De Droomkaravaan 9+ NIEUW
Een inspirerend en spetterend sprookje uit 1001 Nacht over hoe je dromen werkelijkheid kunnen worden, als je erin gelooft. De arme schoenlapper Maroef slaat op de vlucht voor zijn gemene vrouw, belandt in een vreemd land, en er ontketent zich een reeks wonderbaarlijke gebeurtenissen, die zijn wildste dromen overtreffen. Kleurrijk en muzikaal, met veel verrassende wendingen en een magische sfeer, geheel in de uitbundige 1001-Nacht stijl!

Lees meer..