Over verteller - Site index - Help - Informatie aanvragen
 
ZOEK VOORSTELLING
 
Anna's Oorlog 10+ / volw NIEUW
Aangrijpende vertelling over de Tweede Wereldoorlog naar het gelijknamige boek van Beatrijs Nolet (Kinderjury prijs 2011), Een juweel van een voorstelling! Anna, een meisje uit deze tijd gaat samen met haar nieuwe buurjongen uitzoeken waarom ze niet met elkaar om mogen gaan. In 2015 is het 70 jaar geleden dat de 2e wereldoorlog eindigde.

Lees meer..
Biskoewit Verkade 8+ Nieuw
In de sfeerrijke vertelling Biskoewit Verkade vertelt Nel over haar vroegste herinneringen aan de tijd dat haar Molukse ouders naar Nederland kwamen. Hoewel het bedoeld was als ‘voor even’ duurde hun verblijf hier een heel leven, voor een belangrijk deel ingekleurd door de gedachte aan en het verlangen naar het andere thuis: het dorpje Latuhalat op het Molukse eiland Ambon.

Lees meer..
Nachtegaal (4+)
Door verteltheater Rood Verlangen. Naar het sprookje van Hans Christian Andersen. In het bos van de keizer woont een nachtegaal, die zo wondermooi zingt dat de keizer wel altijd naar haar gezang zou willen luisteren...

Lees meer..
De Mahabharata 10+
De Mahabharata is het langste epos ooit geschreven, een heilig boek, maar vooral een spannend verhaal over vriendschap, loyaliteit, verraad en lotsbestemming.

Lees meer..
De Brief voor de Koning (7+)
Door Eric Borrias. Meeslepende verteltheater voorstelling over schildknaap Tiuri die, in de nacht voor hij tot ridder wordt geslagen, een geheime brief in handen krijgt. Een brief die onder geen beding in verkeerde handen mag vallen...

Lees meer..
Ronja, de Roversdochter 8+
Mia Verbeelen wekt de wereld van Ronja tot leven met woord, muziek en betoverend klankspel. Naar het gelijknamige boek van Astrid Lindgren In Ronja’s verhaal gaan avontuur en bravoure hand in hand met fantasie en liefde voor de natuur. Ronja en Birk, twee roverskinderen uit rivaliserende bendes, sluiten vriendschap. Wanneer ze zich terugtrekken in het bos komen ze in een wereld vol betovering en gevaar.

Lees meer..