Over verteller - Site index - Help - Informatie aanvragen
 
ZOEK VOORSTELLING
 
De Vliegende Hollander 9+/ 12+/ volw
Het verhaal van de onbezonnen kapitein van de Vliegende Hollander, wiens vervloekte boot in geen enkele haven meer kan aanleggen of voor anker kan gaan.

Lees meer..
Shadow over Innsmouth (12+, volw) (English)
Door verteller Joris Lehr in het Engels. Speciaal voor Voortgezet Onderwijs en studenten bieden wij ‘Shadow over Innsmouth’ aan. Deze engelstalige versie is in 2012 gespeeld op het Amsterdam FRINGE festival. De voorstelling kreeg lovende kritieken waaronder op de site van de world FRINGE alliance. Een zeer originele en geestige bewerking van H.P. Lovecraft’s horror verhaal. Met grappige vondsten ontsluierd Joris stukje bij beetje de verschrikkingen van Innsmouth. Prachtige sfeer en een verrassende ontknoping. In een desolaat vissersdorp met een vreselijke geur en een nog vreselijker reputatie veranderen de inwoners langzaam in vissen.

Lees meer..
The Kalevala (Engels) 12+ NIEUW
Voor een buitenlandse tour hebben de Jonge Honden een Engelse versie van de Kalevala gemaakt met Britse regisseur en verteller Sam Morris (Orange Tea Theatre Company). Deze voorstelling is uitstekend geschikt om uw leerlingen op een leuke manier een beter begrip van de Engelse taal te geven. Zowel luister technisch als spreekvaardig worden de kinderen uitgedaagd, aangezien de Jonge Honden veel interactie met het publiek hebben.

Lees meer..
One Man Othello 12+ (English)
Engelstalig: Speciaal voor HAVO/VWO bieden wij de engelstalige versie aan. Prachtige Shakespeare teksten gemixt met hedendaags ‘begrijpelijk’ engels. Het beroemde verhaal van William Shakespeare over onschuld, intriges en jaloezie. Joris Lehr gaat de grote uitdaging aan om de tragische neergang van Othello, de geraffineerde intriges van Jago en de verscheurende verbijstering van Desdemona te laten zien door de ogen van één personage; Cassio de luitenant van Othello.

Lees meer..