Over verteller - Site index - Help - Informatie aanvragen
 
WORKSHOPS
 
Workshop Toveren met taal NIEUW
door Adrie Gloudemans en Henk Wittenberg 4+ Een hele dag spelen met taal. Een ontdekkingsreis naar grabbeltaal, beeldtaal, brutaal, totaal, instrumentaal, digitaal en nog veel meer taal als inspiratie en mogelijke aanzet tot een leerlijn taal – literatuur – creativiteit.

Lees meer...
Beeldend vertellen (volw)
Deze workshop geeft je handvatten voor het beeldend, expressief en gemakkelijker vertellen van een verhaal. Jouw verhaal op je eigen manier beeldend en speels vertellen, gebruik van gebaren en mimiek, spelen met je stem en spanning opbouwen.
Hoe bereid je je verhaal snel voor, zodat je het goed kunt onthouden

Doelgroep: leerkrachten onderwijs, PABO’s, MBO's.
Volwassenen; van beginnend tot gevorderd, er kan op verschillende niveau's worden gewerkt.

In september, april en juni kunt workshops Beeldend Vertellen volgen bij Het Verteltheater in Utrecht, workshops zijn met open inschrijving Meer informatie en data www.vertellen.net

Elke workshop is op 1 Woensdag / dinsdag avond 19.30 - 22.30 uur
Het Verteltheater in Zimihc studio's; Bouwstraat 55, Utrecht
Kosten Euro 55,= (incl 21%BTW) per workshop van 1 avond
.Lees meer...
Verhalen spelen, lezen en zelf schrijven (8+)
Educatief Literair project Wijnand Stomp vertelt een verhaal uit zijn nieuwe verhalenboek 'Mister Anansi leert de Wereld lachen', aangevuld met achtergrondinformatie over de Anansiverhalencultuur.

Lees meer...
Spreken in het openbaar (volw)

Bijna iedereen die een toespraak of presentatie wil houden, voelt zich nerveus of onzeker. Kan ik de aandacht van mijn publiek vasthouden, ga ik niet iets verkeerd zeggen?
In deze workshop ervaar je hoe je met gemak kunt spreken in het openbaar, wat daarbij je natuurlijke kracht is, en dat je zelf van je presentatie kunt genieten
Vind je eigen manier om ontspannen, authentiek, beeldend en helder te spreken in het openbaar en jouw verhaal tot leven te brengen voor uw toehoorders. Je werkt aan het voorbereiden van uw speech of verhaal, gebruik van anekdotes, en het contact en interactie met uw publiek.

Doelgroep
Iedereen die een toespraak of presentatie wil houden.

Tijdsduur workshop 1 - 2 dagdelen.
Tijdsduur training 2 - 4 dagen

In september, april en juni kunt workshops Beeldend Vertellen volgen bij Het Verteltheater in Utrecht, de workshops zijn met open inschrijving

Meer informatie en data
www.vertellen.net

Elke workshop is op 1 Woensdag / dinsdag avond 19.30 - 22.30 uur
Het Verteltheater in Zimihc studio's; Bouwstraat 55, Utrecht
Kosten Euro 55,= (incl 21%BTW) per workshop van 1 avond
.Lees meer...
Verhalen vertellen (14+)
In deze workshop is veel aandacht voor de individuele zoektocht. Niet alleen het woord is belangrijk, maar ook de taal en melodie van je eigen lichaam. Het dagelijkse leven, je herinneringen en je dromen vormen samen met een scheutje magisch realisme de belangrijkste basis voor een vertelling van eigen signatuur.

Lees meer...
Vertellen in de klas (8+)
Een alternatief voor schrijver op bezoek

Vertellen in de klas bestaat uit: een bezoek van de verteller aan de klas, een verzameling eenvoudige volksverhalen, een bondig 5 stappenplan voor de leerling en een even korte handleiding voor de leerkracht.

Vertellen in de klas gaat er vanuit dat het kind als verteller de basisschool binnenstapt. Als het kind met plezier verhalen blijft vertellen, zal het ook met plezier gaan lezen en zijn verhalen opschrijven.

Vertellen in de klas sluit prima aan bij de kerndoelen van het basisonderwijs (taalontwikkeling, leesbevordering, cultuureducatie).

Doelgroep
leerlingen en leerkrachten, vanaf groep 5

Bekijkt u hier een kort filmpje: http://www.leraar24.nl/video/1951/vertellen-in-de-klas


Lees meer...